Yoghurtijs met Amarena kersen. Net zo lekker als van de ijscoman en je kunt het zelfs maken zonder ijsmachine. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
- 250 ml slagroom
- 200 ml gecondenseerde melk
- 400 gr Griekse yoghurt
- ½ tl vanille-extract
- 40 ml likeur*
- 1 pot (300 gr) Amarena kersen
Meng in een andere middelgrote kom de Griekse yoghurt, gecondenseerde melk, vanille-extract en eventueel likeur. Meng tot het goed gemengd is.
Klop de room op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan, ongeveer 3-5 minuten.
Voeg de slagroom toe aan het yoghurtmengsel en vouw het voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is. Een spatel werkt hiervoor goed.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat dit ongeveer 30-45 minuten draaien tot je ijs hebt.
Giet ondertussen de Amarena kersen af, maar vang de siroop wel op. Snijd de kersen in kleine stukjes.
Haal het ijs uit de ijsmachine en spatel de kersen erdoor. Spatel dan wat siroop erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.
Doe het ijs in een plastic diepvriesbak en zet het nog een 2-3 uur in de vriezer voordat je het serveert.
IJs maken zonder ijsmachine: giet het mengsel in een diepvriesbak en spatel de kersen en siroop erdoor. Zet de bak in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur in de vriezer.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.