Ga terug
+ servings
Yoghurtijs met Amarena kersen. Net zo lekker als van de ijscoman en je kunt het zelfs maken zonder ijsmachine. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • ½ tl vanille-extract
  • 40 ml likeur*
  • 1 pot (300 gr) Amarena kersen

Instructies
 

  • Meng in een andere middelgrote kom de Griekse yoghurt, gecondenseerde melk, vanille-extract en eventueel likeur. Meng tot het goed gemengd is.
  • Klop de room op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan, ongeveer 3-5 minuten.
  • Voeg de slagroom toe aan het yoghurtmengsel en vouw het voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is. Een spatel werkt hiervoor goed.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en laat dit ongeveer 30-45 minuten draaien tot je ijs hebt.
  • Giet ondertussen de Amarena kersen af, maar vang de siroop wel op. Snijd de kersen in kleine stukjes.
  • Haal het ijs uit de ijsmachine en spatel de kersen erdoor. Spatel dan wat siroop erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.
  • Doe het ijs in een plastic diepvriesbak en zet het nog een 2-3 uur in de vriezer voordat je het serveert.
  • IJs maken zonder ijsmachine: giet het mengsel in een diepvriesbak en spatel de kersen en siroop erdoor. Zet de bak in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.