Ga terug
+ servings
Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen. Deze pannenkoekjes heb ik gemaakt met zelfgemaakte yoghurt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 2 el rietsuiker
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ sinaasappel, rasp ervan
  • 250 gr blauwe bessen
  • 1 flesje maple syrup

Instructies
 

  • Klop in een kom met een mixer de eieren met suiker goed luchtig.
  • Voeg de yoghurt en olie toe en klopt nog even door.
  • Meng dan met een lepel de bloem en sinaasappelrasp erdoor. Het moet een dik pannenkoekbeslag worden.
  • Verwarm een platte pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot er op bovenkant luchtbelletjes ontstaan.
  • Draai het pannenkoekje dan om en bak de andere kant ongeveer 1 minuutje. (Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken).
  • Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm in de oven.
  • Serveer ze met de blauwe bessen en giet er wat maple syrup over.