Ga terug
+ personen
Yoghurt komkommersaus Raita. Een heerlijke Indiase dip van yoghurt en komkommer die als frisse tegenhanger wordt geserveerd bij het pittige eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • ½ komkommer
  • 350 gr Griekse yoghurt
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 takken munt
  • 3 takken koriander
  • ½ tl limoenrasp
  • ½ tl garam masala + extra
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de komkommer schoon, dep het droog en rasp de komkommer grof.
  • Doe de komkommer in een vergiet en bestrooi met een beetje zout.
  • Lepel de yoghurt in een kom. Rasp de knoflook en gember en doe dit bij de yoghurt in de kom.
  • Haal de blaadjes munt en koriander van de steeltjes en hak dit fijn. Doe dit samen met de limoenrasp en garam masala bij de yoghurt en meng alles door elkaar.
  • Knijp de geraspte komkommer droog en meng dit als laatste door de yoghurt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de saus in een kom en bestrooi met nog wat garam masala.