Yacon recept met appel en knoflook. Heerlijke vers geoogste yacon verwerkt in een eigen gemaakte yacon salade met appels en knoflook.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 kleine yacons
- 1 appel
- ½ citroen, geperst
- 4 takken peterselie
- 1 bosknoflook
- 25 gr hazelnoten, gehakt
- Pecorino kaas
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- peper en zout
Maak eerst de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en snijd de bosknoflook in dunne ringen. Leg dit even apart.
Spoel de appel schoon en snijd het met een mandoline in dunne plakken. Leg het in een kom met ijswater en citroensap.
Schil de yacons en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes. Leg de plakjes ook in de bak met citroen-ijswater.
Giet de appel en yacon af en dep de plakjes droog. Verdeel ze over 2 borden en bestrooi het met de peterselie, bosknoflook en hazelnoten.
Schaaf er wat Pecorino kaas boven en lepel de dressing erop.