Wraps met linzen en paddenstoelen. Dit is een simpele vegetarische wrap. De bietenhummus maak het gerecht helemaal af. Eet het als lunch of avondeten.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 rode ui
- 4 el granaatappelmelasse
- 500 gr kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook
- 1 blik (400 gr) linzen
- 4 el rode bietenhummus*
- 4 tortilla wraps
- 1 zakje veldsla
- 4 takjes koriander
Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de uienringen en granaatappelmelasse in een jampotje en laat minimaal 1 uur trekken.
Maak de paddenstoelen schoon, snijd de grotere doormidden. Snijd de in dunne plakjes en giet het blik linzen af in een vergiet. Spoel ze schoon onder koud water en laat uitlekken.
Bak de paddenstoelen met de knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de linzen toe.
Verwarm de wraps in een bakpan of in een hete oven.
Lepel de bietenhummus op de wraps, verdeel de linzen en gebakken paddenstoelen erover en garneer met de rode ui, sla en een paar blaadjes koriander.