Ontdek dit heerlijke wortel recept in boter en honing: perfect gekarameliseerd, snel klaar en ideaal als een speciaal etentje!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 800 gr worteltjes
- 50 gr roomboter
- 3 el honing
- 1 tl rozemarijnzout*
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- peper
- 2 takjes tijm
Schrap de wortelen schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Kook de wortelen ongeveer 10 minuten in kokend water met zout. Giet ze dan af.
Verwarm de oven voor op 190˚C.
Doe de boter, honing, rozemarijnzout, knoflook en peper in een pannetje en zet dit op het vuur. Meng alles door elkaar als de boter gesmolten is.
Leg de wortelen in een grote ovenschaal en giet het botermengsel erover. Zet de schaal in de hete oven en rooster de wortelen in ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
Haal ze dan uit de oven en serveer ze op een mooie schaal. Garneer ze met wat tijmblaadjes.