Witte chocolade monchoutaart. Ben je gek op witte chocolade, maak dan snel deze zalige monchoutaart met witte chocolade en vers fruit.
Voorbereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Bodem
- 175 gr biscuitjes
- 90 gr boter
Vulling
- 3½ gelatineblaadjes
- 175 gr witte chocolade
- 300 ml slagroom
- 75 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 gr monchou
- 200 gr verse roomkaas
Topping
- 100 gr bramen
- 50 gr blauwe bessen
Bekleed de ronde bakvorm van 22 centimeter met bakpapier.
Bodem: verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een zipperbag en sla ze fijn met een deegroller.
Smelt de boter in een pannetje en meng het door de koekkruim. Doe dit in de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een grote lepel. Zet in de koelkast om uit te harden.
Vulling: doe de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie* en roer tot de chocolade gesmolten is. Haal dan van het vuur.
Klop de slagroom stijf met de suiker en meng de vanille erdoor. Klop de monchou en roomkaas los in een andere kom. Doe de gelatineblaadjes met aanhangend water in een kommetje en zet dit 25 seconden in de magnetron.
Als de gelatine dan is opgelost meng het met de handmixer door het roomkaasmengsel. Meng nu de gesmolten chocolade erdoor.
Spatel éénderde deel van de slagroom door het roomkaasmengsel. Spatel nu voorzichtig de rest van de slagroom door het mengsel.
Lepel het mengsel in de bakvorm op de koekjesbodem. Zet de taart minimaal 10 uur in de koelkast om op de stijven.
Versier vlak voor het serveren de taart met het verse fruit naar keuze.