Witte chocolade macadamia koeken. Toen ik het recept voor deze koeken voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik ze wilde maken en lekker zou vinden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 150 gr zachte boter, op kamertemperatuur
- 200 gr rietsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei (L)
- 260 gr zelfrijzend bakmeel
- ½ tl baking soda
- 100 gr witte chocolade
- 100 gr gezouten macadamia noten
Verhit de oven voor op 210˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de chocolade in kleine stukjes en hak de macadamia noten grof.
Mix in een grote kom de boter met de suiker, klop dit romig in een paar minuten.
Doe het ei en de vanille erbij en meng dit goed erdoor.
Meng nu het bakmeel en baking soda erdoor, gebruik hiervoor eventueel de deeghaken of doe het met de hand.
Spatel de chocolade en de noten door het deeg en kneed het om alles goed te mengen.
Gebruik een ijsschep om 5 bollen deeg op de bakplaat te scheppen.
Laat wel wat ruimte tussen de bollen, het beslag zal nog uitlopen.
Schuif de plaat in de oven en bak de koeken in ongeveer 10-12 minuten in de hete oven.
Haal ze uit de oven en schuif de volgende koeken er weer in om te bakken.
Laat de koeken helemaal afkoelen op een rooster.