Ga terug
–+ servings
Witte chocolade kastanje truffels. Ik kreeg een grote zak makke kastanjes en heb daar o.a. deze heerlijke chocolade truffels van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 18 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr witte chocolade
  • 100 gr kastanjes*
  • 100 ml room
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 3 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Hak de witte chocoladereep in kleine stukjes.
  • Doe de schoongemaakte kastanjes in een keukenmachine en hak ze fijn of grof.
  • Doe de room en de witte chocolade in een pan en zet die op het laagste vuur en laat de chocolade langzaam smelten. Roer af en toe tot je een egale massa hebt.
  • Haal de pan van het vuur en meng de gemalen kastanjes, kaneelpoeder en snufje zout erdoor. Laat afkoelen voordat je het afgedekt in de koelkast laat uitharden.
  • Als de chocolademassa stijf geworden is, haal het dan uit de koelkast en vorm er ongeveer 18 balletjes van.
  • Lepel de cacaopoeder op een bord en rol de truffels hierdoor totdat ze rondom bedekt zijn met de cacao.
  • Zet ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.