Ga terug
+ servings
Witte chocolade karameliseren. Wist je dat je van witte chocolade hele lekkere karamel kunt maken in de oven? Echt simpel en super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Nagerechten, Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschotel
  • siliconen spatel

Ingrediënten
  

  • 200 gr witte chocolade
  • 4 el room
  • evt. grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 110˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Als je geen chocodrops gebruikt, hak de chocoladerepen dan in kleine stukjes en verspreid deze over de ovenschaal.
  • Laat de chocolade ongeveer 40 à 50 minuten in de oven staan en roer dit om de 10 minuten met een siliconen spatel.
  • Als de chocolade mooi goudbruin en enigszins vloeibaar geworden is, haal je schaal uit de oven.
  • Is de chocolade nog korrelig en wil het niet vloeibaar worden, meng er dan wat room door tot je een mooie egale massa hebt.