Witte chocolade karameliseren. Wist je dat je van witte chocolade hele lekkere karamel kunt maken in de oven? Echt simpel en super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Nagerechten, Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
bakplaat
bakpapier
ovenschotel
siliconen spatel
- 200 gr witte chocolade
- 4 el room
- evt. grof zeezout
Verwarm de oven voor op 110˚C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Als je geen chocodrops gebruikt, hak de chocoladerepen dan in kleine stukjes en verspreid deze over de ovenschaal.
Laat de chocolade ongeveer 40 à 50 minuten in de oven staan en roer dit om de 10 minuten met een siliconen spatel.
Als de chocolade mooi goudbruin en enigszins vloeibaar geworden is, haal je schaal uit de oven.
Is de chocolade nog korrelig en wil het niet vloeibaar worden, meng er dan wat room door tot je een mooie egale massa hebt.