Ga terug
–+ servings
Witte bonensalade met tonijn. Dit is een lekkere en voedzame salade. Eet het als lunch of zelfs als hoofdmaaltijd op een warme dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Vis, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 pot (500 gr) witte bonen
  • 7 takken peterselie
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd deze in hele dunne ringen. Doe de uiringen in een jampotje en schenk de rode wijnazijn erbij. Schud even goed en laat minimaal een uur trekken.
  • Giet de bonen af en spoel ze nog even af met koud water, laat uitlekken.
  • Haal de blaadjes van de peterselie en doe dit in een schaal.
  • Haal de tonijn uit het blikje en doe dit samen met een klein beetje olie uit het blik bij de peterselie.
  • Doe de witte bonen en rode ui met azijn ook in de schaal en meng alles met elkaar.
  • Serveer direct.