Witlofschotel met puree uit de oven. Wij zijn gek op witlof en toen ik deze heerlijke witlofschotel uit de oven maakte, moest ik het recept wel uitschrijven
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 3 grote stronken witlof
- 6 plakken ham
- 6 plakken kaas
Aardappelpuree
- 750 gr kruimige aardappelen
- 30 gr boter
- 100 ml melk
- 1-2 el truffeltapenade
- peper en zout
Snijd de witlof doormidden en snijd de harde kern eruit. Kook de witlof een paar minuten, giet ze dan af en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Aardappelpuree: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15-20 minuten.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Maak er een puree van door de melk en boter door te mengen. Meng dan de truffeltapenade erdoor.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Lepel de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal.
Wikkel elke halve witlofstronk in met een plak ham en kaas. Leg ze boven op de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal in de hete oven en laat dit ongeveer 25 minuten in de oven staan tot de witlof heet is en de kaas gesmolten is.