Ga terug
+ personen
Wentelteefjes van Fries suikerbrood. Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 150 ml volle melk
  • 1 tl kaneel
  • 20 gr suiker
  • 4 dikke plakken suikerbrood
  • 100 gr crème fraîche
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 el appelstroop
  • klont roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de grill van de oven voor. Bekleed je ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Leg de plakken ontbijtspek hierop en schuif het in de oven. Bak de plakken spek goudbruin.
  • Klop de eieren los en roer vervolgens de melk, kaneel en suiker erdoorheen tot een mooi beslag.
  • Wentel de plakken suikerbrood aan weerszijden door het eimengsel, laat ze 30 seconden liggen.
  • Verhit ondertussen op middelhoog vuur een klontje boter in de koekenpan. Zorg ervoor dat de boter is gesmolten maar niet aanbrandt. Bak de plakken suikerbrood vervolgens om en om goudbruin in de koekenpan.
  • Leg een wentelteefje op het bord en doe er een volle lepel crème fraîche, 2 plakjes spek en de warme appelstroop erbij.