Watermeloen granita. Granita is geschaafd ijs, meestal gemaakt van fruit (sap daarvan). Ik heb een hele makkelijke manier voor jout om granita te maken. Probeer eens deze frisse watermeloen granita.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
- 1 mini watermeloen
- 1 flesje (400 ml) Fuze tea (peach hibiscus)
Snijd het meloentje doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met het flesje ijsthee in de blender en pureer dit.
Proef even of je het zoet genoeg vind, zo niet doe er dan wat honing bij.
Giet het mengsel in een diepvriesbak en sluit dit goed af. Zet het in de vriezer en laat minimaal drie uur bevriezen.
Als je de granita wilt serveren, haal het dan 10 minuten van te voren uit de vriezer. Haal het blok ijs uit het bakje en rasp dit tot een granita met een grove rasp.
Verdeel de granita over de mini meloenhelften en serveer direct.
Je zult nog wat overhouden, lekker voor een volgende keer.