Waterkers pesto met pistachenoten. Maak eens een hele andere maar super lekkere pesto van waterkers en die mooie groene pistachenoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
- 100 gr waterkers
- 1 teentje knoflook
- 75gr Pecorino kaas, geraspt
- 60 ml olijfolie
- 1 tl citroenrasp
- 50 gr pistachenoten
- peper en zout
Spoel de waterkers schoon onder de koude kraan. Slinger de blaadjes dan droog in een slacentrifuge en doe ze dan in de keukenmachine.
Voeg de knoflook, Pecorino kaas, olijfolie, citroenrasp en pistachenoten toe en hak het tot een smeuïge pesto. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik lijkt.
Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Bewaar het in een goed afgesloten (weck)pot in de koelkast.