Ga terug
+ servings
Waterkers pesto met pistachenoten. Maak eens een hele andere maar super lekkere pesto van waterkers en die mooie groene pistachenoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 75gr Pecorino kaas, geraspt
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 gr pistachenoten
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de waterkers schoon onder de koude kraan. Slinger de blaadjes dan droog in een slacentrifuge en doe ze dan in de keukenmachine.
  • Voeg de knoflook, Pecorino kaas, olijfolie, citroenrasp en pistachenoten toe en hak het tot een smeuïge pesto. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik lijkt.
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  • Bewaar het in een goed afgesloten (weck)pot in de koelkast.