Ga terug
–+ servings
Warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen. Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr Tarly
  • 150 gr bonen
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 200 gr aspergetips
  • 200 gr sugar snaps
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 1 kleine Meyer citroen
  • 1 scheut pistache olie (of een andere notenolie)
  • 1 handvol pistachenoten, gehakt
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes. Breek de harde uiteinden van de aspergetips en maak de sugar snaps schoon en verwijder de uiteinden en draadjes.
  • Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de Tarly met de boontjes gaar in ongeveer 12 minuten. Giet dan af.
  • Blancheer (1 minuut) de aspergetips, sugar snaps en bevroren erwten. Giet dan af.
  • Snijd de Myer citroen in hele kleine stukjes. Als je deze citroen niet kunt vinden, gebruik dan de rasp van een halve gewone citroen.
  • Meng de Tarly met de groenten en de citroenstukjes door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout en giet er wat olie overheen.
  • Serveer de salade op een bord en strooi er de stukjes noot en feta over.
  • Deze salade kan je zowel als koud eten.