Ga terug
+ servings
Warme pompoensalade met granaatappelpitjes. Pompoen is zo veelzijdig, je kunt er o.a. een soep van maken of deze lekkere salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flessenpompoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 tak verse munt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Leg de pompoenblokjes op een bakblik. Besprenkel met olijfolie en honing en strooi de ras-en-hanout en paprikapoeder erover.
  • Rooster de pompoenblokjes ongeveer 40-45 minuten tot ze zacht zijn. Haal de pompoen uit de oven en leg ze op een grote schaal of bord.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en doe dit met de azijn in een potje, schud even goed en laat marineren.
  • Garneer de pompoenblokjes met de gemarineerde uienringen, koriander- en muntblaadjes en granaatappelpitjes.