Ga terug
+ servings
Warme aardappel-aspergesalade. De salade is absoluut een fris, eenvoudig en heerlijk bijgerecht dat een zeer welkom gerecht zal zijn op elke etentje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr aardappelen
  • 300 gr puntasperges
  • 2 lente-uien
  • 10 gr verse kruiden

Dressing

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el sherryazijn
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl honing
  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd ze doormidden of in kwarten, doe ze in een pan en bedek ze met water. Breng het op hoog vuur gedurende 10 minuten aan de kook, tot het net gaar is.
  • Breek ondertussen de harde onderkanten van de asperges en spoel ze schoon. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de kruiden fijn. Snijd de zwarte knoflook in stukjes.
  • Doe de asperges in het kokende water bij de aardappelen en laat ze 2-3 minuten koken.
  • Giet dan af en laat goed uitlekken en verwarm ongeveer 15 seconden op laag vuur om eventueel vocht af te stomen.
  • Dressing: doe de olie, azijn, mosterd, honing, knoflook, zout en peper in een klein potje met deksel. Schud het goed totdat het troebel en goed gemengd is.
  • Voeg de dressing toe aan de pan en roer om alles goed te combineren. Lepel het op een mooie schaal, garneer met de verse kruiden en serveer.