Ga terug
+ servings
Walnotenpesto. Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr walnoten
  • 1 bos peterselie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 40 gr geraspte Pecorino
  • 4 el olijfolie
  • 2 el walnotenolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een blender en werk met de pulseerknop tot er een dikke grove pesto is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • (Je kunt de pesto een paar dagen in de koelkast bewaren in een schoon weckpotje met een laagje olijfolie op de pesto en de deksel goed afgesloten.)