Wagyu burger met gefrituurde uiringen. Als je een burger liefhebber echt wilt verwennen, maak dan deze overheerlijke Wagyu hamburger.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 2 el bloem
- 2 Italiaanse bollen
- 2 Wagyu burgers
- peper en zout
- 1 grote tomaat
- 4 blaadjes sla
- 20 gr blauwe kaas
Schenk ongeveer 5 centimeter zonnebloemolie in een wok en verhit deze tot 180˚C. Of verwarm de frituurpan tot deze temperatuur.
Snijd de ui in hele dunne ringen. Doe de bloem in een kom. Wentel de uiringen door de bloem zodat ze overal bedekt zijn.
Bak in meerdere porties de uiringen in een halve minuut goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Verwarm de broodjes eventueel in een hete oven, haal ze er dan uit en snijd ze doormidden.
Verhit een bakpan of grillpan op hoog vuur. Bestrooi de burgers met lekker veel peper en een beetje zout.
Als de pan goed heet is bak dan de burgers aan beide kanten goudbruin. Je hebt geen olie of boter nodig om de burgers te bakken!
Bak de burgers in ongeveer 3-4 minuten per kant tot medium.
Snijd de tomaat in dunne plakken. Leg de sla op de broodjes en leg hierop de tomatenplakken. Leg daarop de burger.
Verkruimel wat blauwe kaas erover en als laatste verdeel je de uiringen over de burgers.
Serveer direct en genieten maar!