Ga terug
+ servings
Wagyu burger met gefrituurde uiringen. Als je een burger liefhebber echt wilt verwennen, maak dan deze overheerlijke Wagyu hamburger.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 el bloem
  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 Wagyu burgers
  • peper en zout
  • 1 grote tomaat
  • 4 blaadjes sla
  • 20 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Schenk ongeveer 5 centimeter zonnebloemolie in een wok en verhit deze tot 180˚C. Of verwarm de frituurpan tot deze temperatuur.
  • Snijd de ui in hele dunne ringen. Doe de bloem in een kom. Wentel de uiringen door de bloem zodat ze overal bedekt zijn.
  • Bak in meerdere porties de uiringen in een halve minuut goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  • Verwarm de broodjes eventueel in een hete oven, haal ze er dan uit en snijd ze doormidden.
  • Verhit een bakpan of grillpan op hoog vuur. Bestrooi de burgers met lekker veel peper en een beetje zout.
  • Als de pan goed heet is bak dan de burgers aan beide kanten goudbruin. Je hebt geen olie of boter nodig om de burgers te bakken!
  • Bak de burgers in ongeveer 3-4 minuten per kant tot medium.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken. Leg de sla op de broodjes en leg hierop de tomatenplakken. Leg daarop de burger.
  • Verkruimel wat blauwe kaas erover en als laatste verdeel je de uiringen over de burgers.
  • Serveer direct en genieten maar!