Ga terug
+ servings
Vlierbloesemijs. Zelf vlierbloesemijs maken is niet alleen heel erg leuk maar ook heel erg lekker. Maak eerst zelf de vlierbloesemsiroop of koop het.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 75 ml vlierbloesemsiroop*
  • 1 scheut vlierbloesemlikeur**

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en klop met een mixer tot het stijf is.
  • Proef even of het genoeg naar vlierbloesem smaakt, doe er anders nog wat siroop of likeur bij.
  • Giet het mengsel in een diepvriesbakje en zet het goed afgesloten in de vriezer.
  • Na ongeveer 5 uur heb je goddelijk ijs.
  • Haal het uit de vriezer en laat even staan voordat je er bollen uit lepelt.
  • Enjoy!