Vlierbloesem granita met bramen en munt. Wil je een makkelijk te maken nagerecht wat lekker koud is op een warme dag? Maak dan deze heerlijke vlierbloesem granita met bramen en munt eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 5 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
- 150 ml vlierbloesemsiroop*
- 500 ml water
- 2 takjes verse munt
- 1 doosje bramen
Meng de vlierbloesemsiroop met het water en proef of het niet te zoet / of zoet genoeg is. Schenk dit in een diepvriesbakje en zet minimaal vijf uur in de vriezer.
Haal het ijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Vlak voor het serveren rasp je het ijsblok met een grove rasp tot een granita.
Serveer het in ijscoupes of leuke schaaltjes en garneer met de bramen (of frambozen) en muntblaadjes.