Ga terug
–+ servings
Visragout met zalm en kabeljauw. Een pasteitje hoort er echt bij een feestelijk etentje. Deze met visragout is ontzettend lekker en snel te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 winterpenen
  • 2 preistengels
  • 250 g kabeljauw
  • 250 gr zalm
  • 50 gr roomboter
  • 2 el bloem
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 pasteibakjes
  • 1 bakje bieslook

Instructies
 

  • Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen, doe dit in een vergiet en spoel het goed onder de koude kraan schoon. Snijd de vis in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een grote (hapje)pan en bak de wortelblokjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de prei toe en bak dit een paar minuutjes mee.
  • Bestrooi de groenten met de bloem en bak dit al roerend een paar minuten.
  • Schenk dan al roerend de bouillon toe tot het een dikke saus wordt.
  • Roer de room erdoor tot je een mooie gladde saus hebt.
  • Doe nu de rauwe vis erbij en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot de vis gaar is.
  • Serveer in de pasteibakjes en garneer met fijngehakte bieslook.