Ga terug
+ servings
Vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht voor de visliefhebber. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 winterpeen
  • 1 preistengel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr rauwe garnalen
  • 1 blik kerstomaatjes
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • ciabatta

Instructies
 

  • Snijd de wortel in hele kleine blokjes, rasp de knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen. Spoel de prei schoon onder de koude kraan en slinger het droog in een slacentrifuge.
  • Verhit de olijfolie in een grote bak- of hapjespan en fruit hierin de wortel, knoflook en prei. Voeg dan de garnalen toe en bak ze even mee.
  • Doe het blikje met tomaatjes samen met de tijm, laurier, gerookte paprikapoeder en peper en zout in de pan. Meng alles door elkaar en leg dan de kabeljauwhaasjes ertussen.
  • Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten pruttelen met een deksel op de pan tot de kabeljauw mooi glazig en gaar is. Proef of het voldoende op smaak is.
  • Zet de pan op tafel samen met een lekker ciabattabrood.