Vijgen koffie compote met yoghurt. Als je jezelf wilt verwennen met een heerlijk ontbijtje, maak dan deze vijgen koffie compote met yoghurt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 200 ml koude koffie
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 ml honing
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 snuf kardamompoeder
- 1 snuf gemberpoeder
- 1 tl sinaasappelrasp
- 200 gr zachte gedroogde vijgen
- Griekse yoghurt
Doe de koffie met de suiker, honing, kaneel, kardamom, gemberpoeder en sinaasappelrasp in een pannetje en breng dit aan de kook.
Verwijder ondertussen de harde puntjes van de vijgen en snijd ze doormidden.
Doe de vijgen bij de koffie. Zet het vuur zacht en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de koffie ingekookt is en er een dikke saus ontstaan is.
Laat de compote afkoelen, bewaar het daarna in de koelkast.
Lepel een dot yoghurt in een kommetje en serveer het met de vijgen koffie compote erop.