Verse munt kruidensaus. Van overgebleven verse kruiden kan je nog heel veel lekkere dingen maken, zoals deze groene kruidensaus van munt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
- 40 gr verse munt
- 15 gr koriander
- 2 lenteuien
- 1 groene peper
- 2 el limoensap
- 1 tl honing
- zonnebloemolie
- peper en zout
Haal de blaadjes munt van de stengels en doe ze in een keukenmachine. Hak de koriander (blad en steeltjes) grof en doe dit erbij.
Snijd de lenteuien in dunne ringen en voeg dit bij de rest van de kruiden.
Snijd de groene peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in stukken en doe dit in de keukenmachine samen met de limoensap, honing en een flinke scheut olie.
Mix tot een gladde saus en breng deze op smaak met peper en zout.
Doe de saus in een jampotje, hierin blijft het enkele dagen goed in de koelkast.