Ga terug
+ servings
Venkelsalade met nectarines en feta. Het is volop het seizoen van de nectarines en die zijn heel erg lekker in een salade zoals deze met venkel en feta.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 venkelknollen
  • 2 rijpe nectarines
  • 200 gr gele tomaatjes
  • 80 gr hazelnoten
  • 1 zakje veldsla
  • 100 gr feta
  • 3 takjes dille
  • 20 zwarte olijven
  • 6 el olijfolie
  • 4 el appelciderazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd het bruine kontje van de venkel en snijd ze dan in hele dunne plakken met een mandoline. Snijd de nectarines in dunne plakken.
  • Spoel de tomaatjes schoon en snijd ze in kwarten en hak de hazelnoten grof.
  • Verdeel de veldsla over de borden en leg hierop de venkel, nectarines en gele tomaatjes.
  • Bestrooi met de gehakte hazelnoten en verkruimel de feta erover.
  • Haal de dilleblaadjes van de takken en garneer, samen met de zwarte olijven, de salade hiermee.
  • Maak de dressing door deze ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en een beetje zout en giet over de salade of serveer apart.