Ga terug
+ servings
Venkel wortelsalade met geitenkaas. Deze is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag. Serveer er dan brood bij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ rode ui
  • 4 el venkelazijn*
  • snufje zout
  • 1 zakje veldsla
  • 1 winterpeen
  • 1 venkel
  • 75 gr bramen
  • 200 gr verse geitenkaas

Dressing

  • 4 el koolzaadolie
  • 2 el azijn*
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit in een jampotje samen met de azijn en een snuf zout. Schud het potje goed en laat dan een kwartiertje trekken.
  • Dressing: meng alle ingrediënten met elkaar in een ander jampotje en schud dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Salade: Schil de wortel en snijd deze met een dunschiller in lange dunne repen. Snijd de venkel met een mandoline in hele dunne plakken.
  • Doe dit in een grote kom samen met de sla. Meng de dressing erdoor en verdeel dan de salade op de borden.
  • Verdeel de geitenkaasplakjes en bramen ertussen en bestrooi eventueel met eetbare bloemetjes.