Ga terug
+ servings
Venkel pastinaaksoep met sinaasappel. Een heerlijk en feestelijk soepje gemaakt van venkel, pastinaken en sinaasappel. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote venkelknol (350 gr)
  • 350 gr pastinaken
  • olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 sinaasappels
  • 500 ml bouillon
  • 50 ml room
  • peper en zout
  • plakjes gerookte eendenborst
  • venkelgroen
  • sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de venkel en pastinaken schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Bak de ui, knoflook en groenten in een grote soeppan in een scheutolijfolie. Voeg de venkelzaadjes toe en bak dit mee.
  • Giet de bouillon erbij, breng het aan de kook en zet het vuur dan lager. Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 halve sinaasappel en doe dit op het laats in de pan. Pers dan beide sinaasappels uit en doe het sap ook in de pan.
  • Pureer het dan met een staafmixer in de pan of in een blender tot een romige gladde soep. Voeg de room toe en breng – indien nodig - op smaak met peper en zout.
  • Als de soep te dik lijkt, kan je nog wat bouillon of water toevoegen. Je kunt de soep nog extra op smaak brengen door op het laatst een scheutje Pastis toe te voegen.
  • Serveer de soep in kommen en garneer de soep eventueel met dunne reepjes gerookte eendenborst, groen van de venkel en sinaasappelrasp.