Vegetarische Wellington van wintergroenten. Deze Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr wortel
- 400 gr pastinaak
- 200 gr boerenkool
- 40 gr walnoten
- 50 gr cranberries
- olijfolie
- 1 tl gehakte rozemarijn
- 1 el 5-spices
- peper en zout
- 2 rollen bladerdeeg (à 270 gr)
- 1 el boter
- 1 el sesamzaadjes
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de wortel en pastinaak en snijd de groenten in hele kleine blokjes.
Spoel de boerenkool en droog dit in een slacentrifuge. Verwijder de harde nerven en snijd de boerenkool klein. Hak de walnoten en cranberries grof.
Fruit de ui en knoflook aan in 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de wortel, pastinaak, boerenkool, rozemarijn, 5-spices, peper en zout toe en bak mee.
Laat het groentemengsel 10 minuten op een middelhoog vuur garen. Schep wel af en toe om. Voeg op het laatst de walnoten en cranberries toe. Zet het vuur uit en laat het mengsel helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190°C. Rol een vel deeg uit over de bakplaat voorzien van bakpapier en lepel de helft van de vulling in het midden van het deeg. Druk het goed aan tot een rol.
Rol* voorzichtig op, druk met een vork de uiteinden dicht en bestrijk de rol met olijfolie.
Herhaal dit met de andere vel bladerdeeg.
Strooi het maanzaad erover en bak de Wellington in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je het voorzichtig met twee spatels op een schaal legt.