Ga terug
+ servings
Deze vegetarische tajine met aubergine en kikkererwten is een heerlijk en gezond gerecht boordevol smaken uit de Marokkaanse keuken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Marokkaans
Porties 4

Equipment

  • tajine of hapjespan

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote aubergines
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • ¼ tl kaneel
  • 4 el granaatappelmelasse
  • 1 el honing
  • 1 el harissa
  • 1 grote pot kikkererwten
  • peper en zout
  • 4 takken verse munt
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Schil en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken.
  • Spoel de aubergines schoon en dep ze droog. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd deze helften ook weer doormidden. Snijd ze nu in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwarm de tajine met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de ui, paprika en knoflook een minuut of 2. Voeg nu de blokjes aubergine en tomaten toe en bak dit nog even mee met de specerijen.
  • Doe de granaatappelsiroop, honing en harissa erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Zet de deksel op de tajine en laat op laag vuur ongeveer 30-35 minuten zachtjes pruttelen totdat de aubergines zacht geworden zijn.
  • Giet nu de pot kikkererwten af en spoel ze af. Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de blaadjes van de munt en koriander fijn en strooi dit over het gerecht.
  • Serveer de tajine op tafel.