Vegetarische Ramen noedelsoep. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers en de toppings. Ramensoep is licht verteerbaar,
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Japans
- 2 el sesamolie
- 2 tl verse gember, gerasp
- 2 teentjes knoflook, gerasp
- 1,5 ltr groentebouillon
- 1 el miso
- 3 el sojasaus
- 1 el sambal
- 150 gr pompoen, in blokjes
- 150 gr peultjes
- 200 gr (wilde) spinazie
- 100 gr shiitake paddenstoelen
- 100 gr taugé
- 180 gr udon noedels
- 6 zachtgekookte eieren
- 1 el sesamzaadjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- ½ bosje koriander, blaadjes ervan
Zet een grote soeppan op het vuur en bak hierin op laag vuur in de sesamolie de gember en knoflook. Giet de bouillon erbij en verwarm deze.
Los de miso op in een scheutje van de hete bouillon en schenk dit papje in de pan.
Voeg de sojasaus en sambal ook bij de soep.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze 10 minuten garen, dan peultjes, paddenstoelen en spinazie, taugé en noedels erbij en kook dit gaar in ongeveer 2-3 minuten.
Verdeel de noedels en spinazie over de soepkommen of borden, schenk de hete bouillon erover en leg de gekookte eieren erop.
Garneer met wat sesamzaadjes, lente-uitjes en korianderblaadjes.