Ga terug
+ servings
Vegetarische Ramen noedelsoep. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers en de toppings. Ramensoep is licht verteerbaar,
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Japans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el sesamolie
  • 2 tl verse gember, gerasp
  • 2 teentjes knoflook, gerasp
  • 1,5 ltr groentebouillon
  • 1 el miso
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • 150 gr pompoen, in blokjes
  • 150 gr peultjes
  • 200 gr (wilde) spinazie
  • 100 gr shiitake paddenstoelen
  • 100 gr taugé
  • 180 gr udon noedels
  • 6 zachtgekookte eieren
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • ½ bosje koriander, blaadjes ervan

Instructies
 

  • Zet een grote soeppan op het vuur en bak hierin op laag vuur in de sesamolie de gember en knoflook. Giet de bouillon erbij en verwarm deze.
  • Los de miso op in een scheutje van de hete bouillon en schenk dit papje in de pan.
  • Voeg de sojasaus en sambal ook bij de soep.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze 10 minuten garen, dan peultjes, paddenstoelen en spinazie, taugé en noedels erbij en kook dit gaar in ongeveer 2-3 minuten.
  • Verdeel de noedels en spinazie over de soepkommen of borden, schenk de hete bouillon erover en leg de gekookte eieren erop.
  • Garneer met wat sesamzaadjes, lente-uitjes en korianderblaadjes.