Ben je gek op noedels, dan heb ik een heerlijk recept voor je, namelijk deze vegetarische noedelbowl met saté.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 350 gr vegetarische kipstukjes
- 1 el chili-knoflooksaus*
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 250 gr noedels
- 200 gr peultjes
Zoetzuur
- 1 winterpeen
- 50 ml rijstazijn
- 50 ml water
- 1 el rietsuiker
Satésaus
- 150 gr pindakaas
- 3 el sojasaus
- 1 tl chili-knoflooksaus
- #erbij#
Erbij
- 2 lente-uien
- 2 el pinda’s
- 4 takken koriander
Zoetzuur: Schil de wortel en snijd ze met spiralizer in dunne slierten. Verwarm de azijn met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost.
Doe de wortelslierten erbij en laat afkoelen. Doe ze in een weckpot en zet daarna in de koelkast.
Satésaus: Meng in een pannetje op middelhoog vuur de pindakaas met de sojasaus, chili-knoflooksaus en zoveel water (of melk) tot er een saus ontstaat.
Doe de kipstukjes en chili-knoflooksaus in een kom en meng dit goed door elkaar. Bak de stukjes in een hete wok met olie rondom goudbruin.
Maak de peultjes schoon en blancheer ze in heet water, giet ze dan af.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking en giet ze dan af.
Verdeel de noedels over de kommen en schep de kip, peultjes en wortel erop. Garneer eventueel met fijngesneden lente-ui, pinda’s en korianderblaadjes.
Serveer de saus apart erbij.