Ga terug
–+ servings
Vegetarische Lo Mein noedels. Een heerlijk Aziatisch en vegetarisch noedelgerecht met heel veel groenten erin. Kies hiervoor groenten die jij lekker vindt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr brede mie noedels
  • 1 el sesamolie
  • 400 gr groene asperges
  • 400 gr peultjes
  • 200 gr shiitake
  • 150 gr sojaboontjes
  • 2 bosuien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 el knoflook, geraspt
  • 2 el sojasaus*
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el Sriracha

Instructies
 

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en meng er wat sesamolie door zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Breek de harde steeltjes van de groene asperges af, snijd ze in stukken, maak de peultjes schoon en snijd de paddenstoelen in stukken.
  • Blancheer de asperges en peultjes in een pan met heet water en giet dan af.
  • Verhit een wok op hoog vuur, giet de zonnebloemolie erin en bak hierin de gember en knoflook even aan. Voeg alle groenten toe en roerbak dit op hoog vuur.
  • Doe dan de gekookte noedels erbij en bak dit nog even mee.
  • Meng de sojasaus, rijstwijn en sriracha in een kommetje. Meng dit als laatste door het gerecht en zet dan het vuur uit.
  • Schep de noedels in een diep bord, bestrooi met fijngesneden bosui en genieten maar.