Vegetarische jus. Als vegetarier kan je best wel eens een lekkere jus missen toch? Nou ik heb hier een super simpel recept voor een heerlijke jus voor jou.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Kerst, Sauzen/Dips, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 el balsamico
- Peper en zout
- 850 ml bospaddenstoelenbouillon*
Verwarm de oven voor op 210˚ en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
Verwijder de schil van de uien en snijd ze in stukken. Leg ze op de bakplaat met de hele teentjes knoflook en lepel de olijfolie en balsamico erover en bestrooi met peper en zout.
Schuif de bakplaat in de hete oven en laat ongeveer 45 minuten roosteren totdat ze mooi goudbruin en zacht zijn. Keer ze wel halverwege even om.
Haal ze dan uit de oven en schep ze in een blender. Doe de bouillon erbij en mix tot je een mooie gladde jus/saus hebt. Lijkt het te dik, doe er dan nog wat bouillon bij.