Ga terug
–+ servings
Deze Vegetarische Halloumi Karahi Curry is een verrassend smaakvol gerecht dat de rijke, kruidige smaken van de Zuid-Aziatische keuken combineert met de unieke, ziltige bite van halloumi.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 blok halloumi
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 100 ml tomaten passata
  • 1 zakje Karahi curry specerijen*
  • 200 gr baby spinazie
  • 1 tl Nigellazaadjes

Instructies
 

  • Snijd de halloumi in blokjes en leg ze apart.
  • Snipper de ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  • Meng de specerijenmix met de passata.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe bak ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatensaus met specerijen toe en roer goed. Laat 5 minuten sudderen, of tot het mengsel dikker wordt. Voeg water toe als het te dik lijkt.
  • Verhit, terwijl de saus pruttelt, de resterende eetlepel olie in een aparte pan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3-4 minuten tot hij aan alle kanten goudbruin is.
  • Voeg de halloumi, zodra deze bruin is, toe aan de saus, samen met de spinazie en roer alles goed door elkaar.
  • Laat even sudderen tot de spinazie geslonken is. Als de curry te dik lijkt, voeg dan een scheutje water toe.
  • Bestrooi met Nigellazaadjes en serveer met rijst, granen of naan.