Deze Vegetarische Halloumi Karahi Curry is een verrassend smaakvol gerecht dat de rijke, kruidige smaken van de Zuid-Aziatische keuken combineert met de unieke, ziltige bite van halloumi.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 1 blok halloumi
- 2 el olie
- 1 ui
- 1 kleine rode paprika
- 100 ml tomaten passata
- 1 zakje Karahi curry specerijen*
- 200 gr baby spinazie
- 1 tl Nigellazaadjes
Snijd de halloumi in blokjes en leg ze apart.
Snipper de ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
Meng de specerijenmix met de passata.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe bak ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatensaus met specerijen toe en roer goed. Laat 5 minuten sudderen, of tot het mengsel dikker wordt. Voeg water toe als het te dik lijkt.
Verhit, terwijl de saus pruttelt, de resterende eetlepel olie in een aparte pan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3-4 minuten tot hij aan alle kanten goudbruin is.
Voeg de halloumi, zodra deze bruin is, toe aan de saus, samen met de spinazie en roer alles goed door elkaar.
Laat even sudderen tot de spinazie geslonken is. Als de curry te dik lijkt, voeg dan een scheutje water toe.
Bestrooi met Nigellazaadjes en serveer met rijst, granen of naan.