Vegetarische Foe Yong Hai. Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens dit lekkere gerecht te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Chinees, Indonesisch
- 8 eieren
- sesamolie
- 4 takken koriander
Groente
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 100 gr shiitake
- 100 gr taugé
Saus
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el rijstwijnazijn
- 4 el gembersiroop
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- peper en zout
Saus: snipper het sjalotje, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit het sjalotje samen met de knoflook en gember aan in een pan in een scheutje sesamolie.
Voeg het blikje tomatenblokjes, rijstwijnazijn, gembersiroop, ketjap manis en sambal toe en breng het aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer het dan met een staafmixer tot een dikke saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Groenten: snijd de wortel, prei en rode paprika in dunne reepjes. Snijd de shiitake in dunne repen en spoel de taugé schoon onder koud water in een vergiet.
Bak de groenten op hoog vuur in een wok in een scheutje sesamolie. Voeg als laatste de taugé toe en bak dit even mee.
Klop de eieren op met wat zout en schenk dit in een antiaanbakpan met sesamolie en bak de omelet op middelhoog vuur aan een kant gaar. Draai de omelet dan voorzichtig om en bak de andere kan ook gaar.
Schep de gewokte groenten op een schaal, laat daar de omelet op glijden en lepel de saus erover.