Vegetarische bami. Deze bami smaakt ook heel goed zonder vlees. Lekker eitje en zelfgemaakt pindasaus erbij, heerlijk toch.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indonesisch
- 300 gr mie nestjes (bami)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 groot pakket bamigroenten
- 1 zakje bami kruidenmix**
- 1 tl sambal
- ketjap asin
- 3 el seroendeng
- 1 bosje koriander
- zonnebloemolie
Satésaus*: Maak de satésaus volgens het recept.
Bami: Kook de mie zoals op de verpakking vermeld staat, trek na een paar minuten de nestjes uit elkaar. Spoel de mie na het afgieten met koud water af en zet even apart.
Zet een wok op hoog vuur en als deze goed warm is doe dan flink wat olie in de wok. Fruit de ui en knoflook aan, voeg alle specerijen en de sambal toe en bak dit kort mee.
Daarna mogen de groenten in de pan, wok dit circa 5 minuten. Doe nu de gekookte mie erbij en meng de groenten en mie goed door elkaar. Meng de ketjap naar smaak erdoor.
Verdeel de bami over 4 borden. Serveer met de seroendeng en koriander en serveer de satésaus apart erbij.
Bak er eventueel nog een eitje bij.