Varkensmedaillons in Pedro Ximenez saus. Heerlijke varkensmedaillons in een zoete wijn saus en met lekkere paddenstoeltjes erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Spaans
- 2 grote varkenshaasjes*
- 12 plakken ontbijtspek
- peper en zout
- olijfolie
Saus
- 100 gr gedroogde cranberries
- 250 ml Pedro Ximenez wijn**
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 250 gr beukenzwammetjes
- 2 el roomboter
Doe de gedroogde cranberries en Pedro Ximenez wijn in een weck- of jampotje en laat een avond weken.
Snipper het sjalotje en hak of rasp de knoflook fijn. Snijd de beukenzwammetjes van de voedingsbodem af.
Varkensmedaillons: snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2,5 cm dik. Wikkel een reep ontbijtspek om elke medaillon. Knoop er een slagerstouwtje omheen.
Strooi zout en peper op de medaillons en bak ze in een bakpan met olijfolie goudbruin en gaar (3-4 minuten per kant). Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Doe nog wat olie in dezelfde pan en fruit de sjalot even aan. Voeg de knoflook en beukenzwammetjes toe en bak dit een minuutje op middelhoog vuur.
Schenk nu de Pedro Ximenez met de cranberries erbij en laat dit een beetje inkoken. Meng er op het laatst twee eetlepels roomboter door.
Snijd de touwtjes van de varkenshaasjes af, leg ze op de borden en lepel de saus erbij.