Varkenshaasmedaillons met satésaus. Een sateetje in de vorm van varkensmedaillons. Lekker met zelfgemaakte satésaus en een koolsalade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
- 2 grote varkenshaasjes
- 2 eetl ketjap asin (zout)
- 1 tl sambal
- 2 el zonnebloemolie
- 4 tl sesamzaadjes
Satésaus
- 1 cm verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr pindakaas
- 6 el ketjap asin (zout)
- 100 ml melk
- 2 el (donker)bruine basterdsuiker
- 1 el sambal oelek
Snijd ongeveer een uur van tevoren de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 2 centimeter. Meng in een schaal de ketjap met de sambal.
Leg de varkensmedaillons in de marinade en meng dit erdoor. Laat het goed afgedekt een uur marineren buiten de koelkast.
Bereid ondertussen de Chinese koolsalade* volgens het recept.
Rasp de gember en knoflook boven een pannetje. Doe de pindakaas, ketjap, melk, bruine suiker en sambal erbij en breng het al roerend aan de kook.
Laat de satésaus op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog een beetje melk bij.
Bak ondertussen de medaillons in een hete koekenpan in de olie tot ze goudbruin en (net) gaar zijn.
Serveer 3 medaillons per persoon met de saus en salade apart. Strooi er wat sesamzaadjes erover. Je kunt er eventueel nog wat kroepoek bij serveren.