Varkens tomahawk geglaceerd met miso. Een heerlijke tomahawk van varkensvlees gegeten. Lekker met de umami van miso erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
- 1 varkens Tomahawk (650 gr)
- 1 el olie
- 1 el rode miso
- 2 el limoensap
- 1 el agavesiroop
- 1/2 tl Sriracha
- 1 cm gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
Haal de tomahawk een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het vlees goed en smeer beide kanten in met een beetje neutrale olie.
Maak een papje van de miso, limoensap, agavesiroop, Sriracha, gember en knoflook.
Verwarm de oven voor op 170˚C. Zet een grillpan op hoog vuur.
Snijd de vetrand van het vlees om de centimeter iets in met een scherp mes
Grill eerst de vetrand van het vlees op de grillpan, als dit goed verkleurt is grill het vlees dat aan beide kanten goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Smeer beide kanten goed in met het misopapje, steek de vleesthermometer in het vlees en zet de schaal dan in de oven.
Dit vlees was 5 centimeter dik en had 25 minuten nodig om op een kerntemperatuur van 58˚C te komen.
Haal het vlees dan uit de oven en laat het 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Het vlees gaart dan nog iets na.
Snijd het bot van de tomahawk en snijd het vlees dan in plakken.