Udon noedels met miso mosselen. Bereid eens mosselen op een Aziatische manier, lekker pittig en lekker hartig, heerlijk met deze noedels.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Aziatisch
- 1 kg mosselen
- 150 gr udon noedels
- 50 gr miso boter*
- 1 el sambal
- 1/2 limoen, rasp en sap
- 2 lente-uien
- 2 takken koriander
- 1 el sesamzaadjes
Maak de mosselen schoon en verwijder de 'baarden'. Mosselen die open blijven staan, ga je niet gebruiken!
Doe de miso boter, sambal en citroenrasp en -sap in een grote (mossel)pan en laat de boter smelten op hoog vuur.
Doe de mosselen erbij en laat 3-4 minuten op hoog vuur koken met de deksel op de pan tot alle mosselen open staan. Schud de pan wel af en toe.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af.
Snijd de lente-ui en koriander fijn.
Doe de noedels bij de mosselen en meng dit met elkaar. Schep noedels en mosselen in een grote kom, garneer met lente-ui, koriander en sesamzaadjes.
Slurpen maar!