Tzatziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer, knoflook, munt en yoghurt. Maak het zelf, dat is zoveel lekkerder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Grieks
- 1 komkommer
- 1 el zout
- 250 ml Griekse yoghurt
- 3 tenen knoflook, geraspt
- ¼ citroen, rasp en sap ervan
- 10 muntblaadjes, fijngesneden
- peper uit de molen
- olijfolie
- 1 snufje chilipoeder
Spoel de komkommer schoon en rasp deze met schil met een grove rasp.
Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat een uurtje staan, zout onttrekt het vocht uit de komkommer.
Meng de yoghurt met de overige ingrediënten. Dep de komkommer droog of druk met de bolle kant van een lepel al het vocht eruit. Roer dit door yoghurt.
Doe het in een schaaltje, giet er nog een beetje goede olijfolie over, garneer met wat verse munt en een snuf chilipoeder.