Ga terug
+ personen
Tzatziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer, knoflook, munt en yoghurt. Maak het zelf, dat is zoveel lekkerder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 el zout
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • ¼ citroen, rasp en sap ervan
  • 10 muntblaadjes, fijngesneden
  • peper uit de molen
  • olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder

Instructies
 

  • Spoel de komkommer schoon en rasp deze met schil met een grove rasp.
  • Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat een uurtje staan, zout onttrekt het vocht uit de komkommer.
  • Meng de yoghurt met de overige ingrediënten. Dep de komkommer droog of druk met de bolle kant van een lepel al het vocht eruit. Roer dit door yoghurt.
  • Doe het in een schaaltje, giet er nog een beetje goede olijfolie over, garneer met wat verse munt en een snuf chilipoeder.