Ga terug
+ servings
Twee kleuren brownie met verse vijgen. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Ook lekker met ander fruit van het seizoen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter
  • 150 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gr (riet)suiker
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel

2e laag

  • 50 gr roomboter
  • 200 gr verse roomkaas
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el vijgenjam
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 5 verse vijgen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een vierkant (24 cm) bakblik met bakpapier.
  • Snijd de boter in blokjes en hak de chocolade fijn. Smelt de boter en chocolade au-bain-marie en meng dan goed door elkaar. Haal van het vuur af.
  • Klop met een mixer de eieren schuimig, voeg de suikers, cacaopoeder en zout toe.
  • Mix de gesmolten chocolade erdoor. Meng dan met een spatel de bloem erdoor en giet het mengsel in de bakvorm.
  • Voor de tweede laag smelt je de boter en mix dit met de roomkaas, ei, vanillesuiker en vijgenjam door elkaar.
  • Meng dan met een spatel de bloem erdoor en giet het mengsel op de brownielaag in de bakvorm. Snijd de vijgen doormidden en druk deze in het mengsel.
  • Zet het bakblik midden onder in de oven en bak dit ongeveer 35-40 minuten. Check met een satéprikker of de brownie klaar is. Laat afkoelen voordat je de deze in stukken snijdt.