Ga terug
+ personen
Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus. Ik heb me eindelijk eens gewaagd aan het maken van een Turkse pizza en lekker dat dit geworden is!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol pizzadeeg met tomatensaus
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaadjes
  • 250 gr lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes koriander
  • 1/2 tl pul biber
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 1/2 potje tomatensaus
  • 40 gr feta
  • 4 el yoghurt
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de ui, paprika, rode peper en tomaten in kleine blokjes.
  • Rasp de knoflook en hak de koriander fijn.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden groenten en knoflook en koriander. Breng het op smaak met pul biber, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, tijm, peper en zout.
  • Meng als laatste de helft van het potje tomatensaus erdoor. Zet het nu afgedekt in de koelkast.
  • Bestrooi het aanrecht met bloem en leg hierop het pizzadeeg. Snijd het pizzadeeg in .. lange stukken en vorm hier lange ovale lappen van (ongeveer 40 x 15 centimeter).
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de deegvellen. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de pide's. Laat de rand vrij.
  • Vouw deze rand dicht. Kwast de zijkanten in met eigeel en bestrooi dit met sesamzaadjes.
  • Schuif de pide's in de voorverwarmde oven op 210 ℃ en bak ze in ongeveer 18-20 minuten gaar en goudbruin.
  • Saus: doe de feta en yoghurt in een mengbeker en mix dit met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.
  • Haal de pide's uit de oven en lepel er wat saus over of serveer dit er apart bij.