Ga terug
+ servings
Turkse feta yoghurtdip Haydari. Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij er lekker gegeten. Deze feta yoghurtdip was ook zo heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr feta
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde munt
  • olijfolie
  • verse groene kruiden*
  • ½ tl pul biber

Instructies
 

  • Laat de yoghurt uitlekken tot deze nog dikker is.
  • Prak met een vork de feta met twee eetlepels yoghurt fijn of doe dit in een keukenmachine.
  • Voeg dan de rest van de yoghurt toe en meng dit met de hand erdoor.
  • Meng nu de geraspte knoflook, peper, zout, gedroogde munt en twee eetlepels olijfolie erdoor. Proef of het voldoende op smaak is.
  • Doe de dip in een schaaltje en schenk er nog wat olijfolie over. Garneer met gehakte verse kruiden en pul biber.