Ga terug
+ personen
Kisir, Turkse bulgursalade. Heerlijke salade gemaakt van bulgur, paprika, tomaten en komkommer. Makkelijk en snel te maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr fijne bulgur
  • 200 ml water
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 komkommer
  • 5 takken peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 2 el Ajvar*
  • 3 el citroensap
  • ½ tl pul biber**
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook het water, doe de bulgur in een kom en voeg het gekookte water toe. Dek de kom af met een bord of huishoudfolie en laat ongeveer een kwartiertje garen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika en komkommer in kleine blokjes en hak de peterselieblaadjes fijn.
  • Als de bulgur gaar is ga er dan met een vork doorheen om het los te roeren. Laat goed afkoelen.
  • Meng dan de olijfolie, paprikapuree, de groenten, lenteui en peterselie erdoor.
  • Breng op smaak met citroensap, pul biber, komijnpoeder en peper en zout.
  • Zet een half uurtje afgedekt in de koelkast. Serveer het koud.