Ga terug
+ servings
Turkse broodje met visköfte. Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • ½ ui
  • 2 lente-uien
  • 3 takjes koriander
  • 350 gr witvis
  • peper en zout
  • ¼ el pul biber
  • 5 el bloem
  • 50 ml arachideolie
  • 2 Turkse broodjes
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 6 plakjes tomaat

Saus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ tl pul biber
  • ½ tl gedroogde munt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de halve ui, de lente-ui en koriander in stukken. Doe dit samen in een keukenmachine en maal het fijn. Snijd de vis in stukken.
  • Voeg dan de witvis, peper, zout en pul biber toe en maal tot een samenhangend geheel. Schep het vismengsel dan in een kom.
  • Maak je handen vochtig, zodat het vismengsel niet blijft plakken. Vorm er 12 balletjes van en druk die met je handpalm plat.
  • Leg de köfte op een bord en strooi in een ander diep bord de 5 eetlepels bloem. Wentel de köfte door de bloem.
  • Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de köfte aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten.
  • Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Bak de broodjes eventueel af in de oven en snijd ze dan doormidden.
  • Beleg de broodjes met een slablaadje, tomatenplakjes, de köfte en lepel de saus erop.