Ga terug
+ servings
Tulband met cranberries, chocolade en hazelnoten. Maak eens voor een speciale gelegenheid deze feestelijke tulband met cranberries, chocola en hazelnoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr roomboter, zacht
  • 300 gr rietsuiker
  • 6 eieren (L)
  • 350 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 250 gr Griekse yoghurt

Vulling

  • 100 gr gedroogde cranberries
  • 75 gr hazelnoten, gehakt
  • 75 gr chocodrops
  • 1 sinaasappel, rasp ervan
  • 1 el speculaaskruiden

Topping

  • verse muntblaadjes
  • cranberries
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een tulband bakvorm goed in met boter of een neutrale olie en bestuif dan met bloem.
  • Klop met een mixer de zachte boter luchtig met de rietsuiker. Voeg al kloppend, één voor één de eieren en een eetlepel bloem toe.
  • Meng dan met een spatel de rest van de bloem, bakpoeder en yoghurt erdoor.
  • Meng als laatste de vulling er voorzichtig door, niet teveel roeren het mengsel moet luchtig blijven.
  • Giet of lepel het mengsel in de tulband en verdeel het goed hierin.
  • Zet de tulband in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45-55 minuten tot het gaar is.
  • Controleer na ongeveer 45 minuten met een prikker of de cake gaar is, als deze er droog uit komt, kan je de cake eruit halen.
  • Laat de cake enigszins afkoelen, druk het dan een beetje los aan de buiten- en binnenkant en stort de cake dan voorzichtig op een bord of schaal.
  • Garneer vlak voor het serveren de cake eventueel met muntblaadjes en verse cranberries en bestrooi met poedersuiker.