Tulband met cranberries, chocolade en hazelnoten. Maak eens voor een speciale gelegenheid deze feestelijke tulband met cranberries, chocola en hazelnoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 225 gr roomboter, zacht
- 300 gr rietsuiker
- 6 eieren (L)
- 350 gr bloem
- ½ tl bakpoeder
- 250 gr Griekse yoghurt
Vulling
- 100 gr gedroogde cranberries
- 75 gr hazelnoten, gehakt
- 75 gr chocodrops
- 1 sinaasappel, rasp ervan
- 1 el speculaaskruiden
Topping
- verse muntblaadjes
- cranberries
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een tulband bakvorm goed in met boter of een neutrale olie en bestuif dan met bloem.
Klop met een mixer de zachte boter luchtig met de rietsuiker. Voeg al kloppend, één voor één de eieren en een eetlepel bloem toe.
Meng dan met een spatel de rest van de bloem, bakpoeder en yoghurt erdoor.
Meng als laatste de vulling er voorzichtig door, niet teveel roeren het mengsel moet luchtig blijven.
Giet of lepel het mengsel in de tulband en verdeel het goed hierin.
Zet de tulband in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45-55 minuten tot het gaar is.
Controleer na ongeveer 45 minuten met een prikker of de cake gaar is, als deze er droog uit komt, kan je de cake eruit halen.
Laat de cake enigszins afkoelen, druk het dan een beetje los aan de buiten- en binnenkant en stort de cake dan voorzichtig op een bord of schaal.
Garneer vlak voor het serveren de cake eventueel met muntblaadjes en verse cranberries en bestrooi met poedersuiker.