Ga terug
–+ servings
Tuinbonen met knoflook, rozemarijn en salie. Manlief kwam met een hele tas met groenten thuis waarin ook tuinbonen zaten. Ik had hier helemaal niet op gerekend, maar we hebben vanavond toch heerlijke tuinbonen met knoflook, rozemarijn en salie gegeten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr gedopte tuinbonen
  • 2 el olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 5 salieblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe de gedopte tuinbonen (zonder zout) in een pan en kook ondertussen in een waterkoker het water.
  • Giet zoveel kokend water bij de tuinbonen dat ze net onder staan en zet het vuur aan.
  • Rits ondertussen de rozemarijn van het takje en hak dit samen met de salie fijn.
  • Als het water kookt, zet het vuur dan iets lager en kook de bonen in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de grootte). Proef even tussendoor of ze al knapperig gaar zijn.
  • Giet de tuinbonen dan af. Giet een scheut olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de geraspte knoflook. Voeg de tuinbonen toe en de gehakte kruiden.
  • Roer alles even om zodat de smaken goed in de boontjes kunnen trekken. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.